NERD of PASSIE?

Over Craft Creative

True Story

“Working hard for something we don’t care about is called stress. Working hard for something we love is called passion.”

- Simon Sinek

Yes, true story! Hard werken is leuk als je ergens een passie voor hebt. Ik heb een passie voor alles wat zich online en digitaal afspeelt. Mijn vriendin noemt me ook wel eens ‘NERD’, maar eigenlijk heeft ze gelijk.

 

Ondernemen, online marketing en alles met betrekking tot websites zijn dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Gek hè? Ach, er zijn mensen die graag postzegels verzamelen!

 

Toen ik op de middelbare school zat begon ik; mijn eerste website. Een gedrocht, maar je moet ergens beginnen. Ik merkte al snel dat ik iets voel voor ondernemen, marketing en online-dingetjes. Daarom ben ik Commerciële Economie gaan studeren, aan de Hogeschool van Amsterdam. Inmiddels zit ik in mijn laatste studiejaar en kan ik mijzelf al bijna bestempelen als Young Professional!

“Ik weet nog heel goed dat ik een website nodig had voor een idee dat ik wilde optuigen. Ik had een website nodig, maar geen budget om dit te realiseren. Ik was destijds ook nog maar een jaartje of vijftien. Budget was er niet, maar er was ook niemand die het gratis ging doen, helaas.

Ik heb net zo lang het internet afgestruind tot ik wist hoe ik moest beginnen. Ik ging een website bouwen. Meer dan tien uur later stond het systeem op een server. Wat nu? Google! Ik heb alles wat ik niet wist opgezocht ik Google, net zolang tot ik eruit kwam. Geloof mij, Google was mijn allergrootste vriend. 150 uur en duizenden zoekoprachten later was de website ongeveer klaar.”

- Lex van Zalingen

Drie jaar verder ben ik een echte online NERD geworden. Ik bouw websites, houd mij bezig met marketing en optimaliseer websites. Ik heb inmiddels tientallen opdrachten afgerond, met ontzettend veel plezier.

 

Het leukste aan mijn werk vind ik dan ook het plezier dat ik erin heb. Ik geniet ervan om nieuwe NERD dingetjes te ontdekken en meer te leren over alles wat online heet. Ik denk graag met de klant mee, om samen tot een fantastisch product te komen. We doen het samen, toch? Eén plus één is drie in dit geval!